104289071_3092319120862636_1460762452433065477_n

Цели 8 години. 8 години гоним вятъра и слънцето.

И истински вярваме в лятото.

Когато започнахме Vintage Summer не знаехме нищо. Не бяхме учили това, нямахме представа за платове и кройки, нямахме кой да ни направи нещата, нямaхме и инвестиции.

Ей така, за вдъхновение и сила от нас:

Първите две години Ани не можеше да взима пари на хората. Подаряваше всчко на всички. Работехме на истинска загуба. Добре, че беше Тина.

Правехме го за удоволствие. Хоби, да видим какво ще стане. После разбрахме, че трябва спешно да се развием, защото момичетата искаха нашите рокли.

На първия ни фест- Миш Маш Фест, на който отидохме преди 6 години имахме всичко на всичко 10 неща. Продадохме ги за няколко часа и не знаехме какво става. На другия ден заваля порой и бяхме най-щастливите на света, защото феста се отложи 🙂 Тичахме през дъжда да видим дали се отлага. Мокри, празнувахме в колата. Миш Маш Фест е нещото, което ни направи “известни” и благодарим от сърце на “Момичетата от града”, че дават женска сила! Хриси и Миленчето са нашите най-добри приятелки и истинска женска подкрепа.

В началото поръчките бяха в един тефтер, всичко се пишеше на ръка. Ани забравяше поръчки. Тина оправяше нейната бъркотия. Оле майко. Бяха интересни времена.

Ани я е страх да се нарече дизайнер.

Нямахме офис и склад. Всичко беше в апартамента на Ани. Кашони, кутии, стелажи. Все още се случва някой човек да дойде на фест и да ни каже “ооо, аз съм идвала у вас”, ех, времена.

С Тина сме приятелки от 21 години. Седяхме на един чин.

Тина е организирана, човек с невероятна воля, супер вдъхновяваща. Дава ти сила, че всичко е възможно.

Ани е хаотична, енергична приказлива и винаги ще ти помогне. Дава ти спокойствие, че има как да направиш всичко.

Тина седи до 1:30 в склада ако не е подредено. До 1:30, хора, без да има нужда да седи до толкова късно. Просто е истински педант.

Преди всяка колекция Ани е супер нервна и притеснена, дали нещата ще се харесат. После не спира да им говори на хората по фестовете и да им надува главите.

Няма наш приятел, който да не е влачил, носил, помагал, снимал или слушал за Vintage Summer. Благодарим, хора, вие сте страхотни!

От нашата любима къса рокля солей сме направили 2986 бр. за последните 5 години. Представяте ли си го? Почти 3000 рокли, йе йе.

Не знаехме как се шият дрехи. Даваме ви сила да не позволявате на мисълта, че не знаете нещо или, че е трудно, да ви спира. Доверявайте се на сърцето си.

Знаете ли, че 5 години нямахме сайт. Сега не знаем, защо не го направихме по-рано, но старта на сайта ни костваше месеци денонощна работа, буквално. А сега, само се обръщаме назад и дори не помним, че ни е било трудно. Затова дерзайте!

Веднъж щяхме да се откажем. Цяла нощ Ани прекара да търси какво друго би искала да прави в живота си. Не намери нищо, за радост!

Развиваме се с хора около нас, затова доверявайте се, давайте, споделяйте и питайте смело. Ще има кой да ви помогне.

Гостувахме на предаването “Хубава работа” по радио БНР през изминалата седмица. Един искрен разговор с нас с Тина може да чуете тук:

https://mwlogistica.com/hubava-rabota/dinamikata-v-biznesa 

А как нарисуваха разговора може да видите в Инстаграм страницата @hubava_rabota

И така, за 8 години много сме се смели, много сме мечтали, може би сме плакали, падали, ставали, губели и печелили, но едно е сигурно, били сме себе си. И продължаваме. Наздраве за истинските момичета!

Лятото започна вчера.

Момичета, от нас любов и женска сила. И благодарим. Отново.

Ваши, момичетата на лятото,

Ани и Тина

 

Share this post