Вдъхновение и план за 2021

/от Ани/

От шест дни отлагам да си напиша “бъкет листа”, неща за 2021, които искам да ме вдъхновяват, да следя и да изпълня, не на 100% разбира се, нормални хора сме. Затова този пост е за вдъхновение, лично. Реших да го напиша тук пред всички, за да имам още по-голям стимул, а може да помогне и на вас.

Няма да забравям за себе си. Не знам хората, които четат редовно как го правят, аз нямам време за нищо. Два пъти миналата година си пожелах време да чета книги и да гледам филми и се тръшнах болна, за да стане. Затова тази година ще си дам време за мен, за да съм здрава.

Няма да се обвинявам като родител и ще бъда далеч от перфектна майка. Това означава, че съм нормален човек, който иска щастливо дете и няма да се състезавам и сравнявам, доколкото мога.

Ще спазвам часовете на седмица – вдъхнови ме Йоана от @mettaspacebg и нейният страхотен план за часове, които иска на седмица, ето някои от идеите:

2  часа йога

2 часа силова тренировка

2 часа на седмица за разходка сама или среща с приятел

поне веднъж в седмицата да се наспивам и да гледам филм

2-3 часа да си оправя къщата. Наскоро попаднах на страхотен пост, че разхвърляната къща всъщност създава чувство за напрежение, вина и тревожност, все едно нищо не сме свършили, а умът ни иска да е подредено. Затова предизвикателство към мен е да подреждам по-често и да имам чист дом.

Да изчистя вещите си, любима дума “declutter“. Всеки месец ще оправям нещо и ще освежавам притежанията си. Не случайно нашият планер започва с  посланието за Януари “all you need is less”, но тук говорим за осъзнатост, а не лишаване.

Да се грижа за Стани (любовта). Ние работим заедно с работно време от 10-22 часа, всеки ден, на вечеря говорим за постове и складови наличности и идеите ми за рокли, имаме щуро дете, което ни стопява лагерите, готвим, чистим(не толкова), излизаме навън всяко свободно време, затова е важно да отделяме време на половинките си. Да си говорим за нас или да си мълчим. Да се гледаме и слушаме. Да вечеряме само двамата. А, и ще слушам идеите за филмите му и ще му помагам да ги реализира- стига да иска де.

Страхът през 2020 беше в повече за всички ни. Аз бях на приливи и отливи, ту бях в луда паника, ту се успокоявах, но едно е ясно – ние не контролираме живота и ще се опитам да не искам да контролирам всичко.

В работен план искам да делегирам, да давам, да карам хората все така да се усмихват. Тук ако четете ви благодаря, че сте с нас и в чудесните моменти, и в грешките и в развитието. Не, ние нямаме големи амбиции, но пък имаме големи мечти! И ще работя за “Vintage Summer на три морета”, аххаха, тоест международните пазари. Искам мили кокетни германки да се веят с нашите рокли и Гръцки осттовитяни да ми се усмихват 🙂

Да спя на открито, без покрив, под звездите поне веднъж.

Да ходя повече боса- два пълни дни и 10 дни денем.

Да слушам хората около себе си, истински. Чета една книга ” The non-violent communication”, ще споделя дали има резултат (ето, чета и аз, ама бааавно).

Да прочета 5 книги, които не са за деца, ахахха. Хората четат по 30-40 на година, но си слагам реалистичен таргет, за да съм щастлива.

Да кача 5 планински върха – ние сме планинари и това е моето място, високо горе, уморена от ходене и да ме болят рамената от тежката раница. Затова минимум 5, като книгите, ахаха.

Да се храня чисто, за удоволствие, а не за убиване на времето. По-малко захар, ох, майко.

Да слушам музика, истински, с душата си.

Ваш ред е. Разгледайте себе си. Помислете над идеите си. Действайте, но без излишно напрежение!

Това е на първо четене от мен. Ако се сетя друго, ще добавям.

Усмивки и здрава 2021!

Ани

 

 

Share this post