Screen Shot 2021-02-07 at 15.12.48

/От Ани и Тина/

Искаме да направим февруарските уикенди по-специални и да ви въвлечем в нашия self-care challenge или иначе казано да отделим малко време и любов за себе си, да си напомним неща, да открием нови такива. Започваме нашите 4 предизвикателства.

Първото нарекохме Self love #1:

“Кое е това момиче?”

1. Какво харесваш най-много в себе си? Любима част от тялото и любима част от характера? 

АНИ:

Най-много в тялото си харесвам колената, краката като цяло. Много интересно е като бях малка не ги харесвах, смятах, че краката ми са криви, че пръсците ми са твърде големи, че имам огромни мускули на бедрата, а какво стана, те се оказаха топ. Имам неперфектни крака, да е ясно, но си ги харесвам и са моята силна страна.

Като черта най-много харесвам, че мога да говоря с всеки, супер приказлива, ама супер. Момичето с въпросите. Искам да задам хиляди въпроси на хората, да ги питам как са решили да работят това, какво е учила майка им, но ги пощадявам в повечето случаи, само Стани е подложен ежедневно да отговaря на най-чудатите въпроси и трябва да има много широки знания.

ТИНА:

Усмивката 🙂 мисля, че тя отваря врати и си проправя път към хората, дори и най-намръщените. Също харесвам волята си. През годините съм разбрала, че имам невероятна воля, благодарение на нея минах Витоша 100 като скороходец и много рядко се отказвам, колкото и трудно да е.

2. Кое е мястото, което те зарежда? Място, което те прави щастлива? Или пък това, на което би се върнала? 

АНИ:

Зарежда ме най-много планината. Да ходя с часове, да изкачвам върхове, да ми изтръпват краката, да ме болят кокалите на раменете от раницата, да спя от хижа на хижа, нищо не ми трябва повече.

Място, на което бих се върнала е Бали и Исландия. Бали е усещане, място за живот, Исландия пък е толкова малка и толкова магическа.

ТИНА:

Любимото ми място е Исландия. Бяхме там само за 5 дни, но толкова наситени, че завинаги остана в сърцето ми. А мястото, което ме зарежда е сред природата, независимо дали в планината или около морето. Обичам да съм някъде на въздух и да се радвам на слънцето.

3. Кой е най-странният ти навик, мимика или щур ритуал? 

АНИ:

Само най-близките знаят, че когато работя и мисля си душа пръстите и косата, непрекъснато, затова съм маниак на какво ми миришат ръцете и косата. Улавяла съм се как докато работя в кафе го правя непрекъснато и определено е странно за околните. Друго странно е, че не стъпвам на шахтите по улиците, защото означава “нещастна любов”, седи си там от тийнейджърските ми години. 

ТИНА:

Мия си зъбите от всяка страна, отпред и отзад по 6 пъти, изплаквам си устата и се жабуркам пак по 6 пъти  Започнах да го правя в училище, за да ми върви и да изкарам 6тици 🙂 и от тогава не съм спирала вече над 25 години 🙂 Ако не го направя си мисля, че няма да ми върви през деня.  

4. Какво те вдъхновява? 

АНИ:

Да обикалям по пазари и магазини. Не да купувам, а да гледам, да мириша, да слушам. Мога да обикалям с часове. Така изчиствам съзнанието си и в същото време го пълня с идеи, цветове, комбинации. Където и да пътуваме, пазарите са винаги топ място за мен, за жалост на Стани.

ТИНА:

Хората. Те са най-силният ми стимул, вдъхновение и енергия. Също и ароматното кафе, дава ми едни страхотен старт на деня.  

5. Нарисувай се 🙂

Ваш ред е, момичета, усмихнете се, напомнете си силни и странни ваши страни 🙂

Усмивки,

Ани и Тина

 

 

Share this post