Към съдържанието

Общи Условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

на онлайн магазин https://vintagesummerfashion.com

 

I. Предмет

Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между Винтидж Съмър ЕООД, ЕИК 203592872, със седалище и адрес на управление: гр. София 1330, ул. Румяна, бл. 22, вх. А, ап. 12, наричано по-долу за краткост „ДОСТАВЧИК“, и клиентите, наричани по-долу „ПОЛЗВАТЕЛИ“, на онлайн магазина https://vintagesummerfashion.com, наричана по-долу „онлайн магазинът”.

ІІ. Данни за доставчика

Информация съгласно Закона за електронната търговия:
Наименование на Доставчика: Винтидж Съмър ЕООД, ЕИК 203592872, със седалище и адрес на управление: гр. София 1330, ул. Румяна, бл. 22, вх. А, ап. 12.

Адрес за упражняване на дейността и адрес за отправяне на жалби от потребители: гр. София 1330, ул. Румяна, бл. 22, вх. А, ап. 12.

Данни за кореспонденция: гр. София 1330, ул. Румяна, бл. 22, вх. А, ап. 12, телефонен номер: 0887501640 имейл адрес: info@vintagesummerfashion.com

Вписване в публични регистри: ЕИК 203592872
Надзорни органи:
(1) Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София 1592, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, тел.: 02/91-53-518, факс: 02/91-53-525, Email: kzld@cpdp.bg, Уеб сайт: www.cpdp.bg
(2) Комисия за защита на потребителите:
Адрес: 1000 гр. София, пл. „Славейков“ № 4А, ет. 3, 4 и 6, тел.: 02/933 0565, факс: 02/9884218, Телефон на потребителя: 0700 111 22, Уеб сайт: www.kzp.bg

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG203592872.

III. Общи положения

Следните условия се отнасят за всички поръчки, направени от клиента (наричан по-нататък „Вие“ , „ползвателят“) към Винтидж Съмър ЕООД, (203592872, наричано по-нататък „Vintage Summer“, „нас“ или „ние“), на сайта, мобилната версия или за поръчки по телефона.

Като използвате vintagesummerfashion.com и/или направите поръчка, Вие се съгласявате да бъдете обвързани с условията, посочени тук („Условията„). Моля, уверете се, че сте прочели и разбрали Условията, преди на направите своята поръчка.

Поръчки могат да бъдат направени само от частни лица, които не извършват стопанска дейност, навършили са 18 години, които  не са поставени под попечителство.

Наличието на продукти или услуги на vintagesummerfashion.com в определен момент не означава, че тези продукти ще се налични по всяко време. Запазваме си правото да преустановим предлагането на който и да било продукт на нашия онлайн магазин, по което и да било време.

Запазваме си правото да променяме тези Условия от време на време, без да Ви уведомяваме предварително. Версията на Условията, която ще се прилага за Вашата поръчка, ще бъде тази, която е публикувана на vintagesummerfashion.com в момента, когато направите своята поръчка.

 

IV. Поръчване/сключване на договор

Можете да направите поръчка чрез vintagesummerfashion.com или по телефона- 0887501640.

За да използвате електронния магазин vintagesummerfashion.com и за покупка на стоки, трябва да въведете избрани от вас име и парола, като по този начин създадете свой профил в платформата или да преминете през процедурата чрез опцията „Поръчай като гост“ от сайта vintagesummerfashion.com, с което се счита, че сте съгласен и сте приел настоящите общи условия.

С попълване на данните си и натискане на бутоните „Регистрация“, декларирате, че сте запознат с тези общи условия, съгласен сте с тяхното съдържание и се задължавате безусловно да ги спазвате. Ако използвате процедурата „Поръчай като гост“ не сте задължени да създавате Профил в онлайн магазина, но се съгласявате с тези Общи Условия и безусловно да си спазвате.

При извършване на регистрацията или поръчката се задължавате да предоставите верни и актуални данни. Също така се задължавате при промяна своевременно да актуализирате данните, посочени в регистрацията или поръчката си.

След като направите поръчката, ще получите потвърждение по имейл. Ако поради някаква причина не можем да изпълним Вашата поръчка, ще Ви уведомим при първа възможност. Ако вече сме получили плащане за такава поръчка, ще се опитаме да възстановим съответната сума, като използваме същия начин на плащане, който е бил използван за извършване на плащането. Ако поради някаква причини е необходимо друго уреждане на случая, ще Ви уведомим и ще Ви помолим да се свържете с отдела за Обслужване на Клиенти на имейл info@vintagesummerfashion.com, от където ще бъде уредено възстановяването на сумата.

За да закупите продукт:
(1) Влизате в секцията Продукти;
(2) Избирате една или повече от предлаганите стоки и добавяте към секцията „Количка“ на мaгазина, като трябва да посочите и брой за закупуване;
(3) Предоставяте необходимите данни за поръчката- име, телефон;
(4) Предоставяте данни за извършване на доставката- адрес, име на офис на Еконт за доставка за България;
(5) Избирате начин и момент за плащане на стоката.

(6)Избирате начин на доставка.
(7) Потвърждавате поръчката.

 

 

V. Цени и разходи за доставки

Показаните цени на vintagesummerfashion.com включват дължимия по закон данък добавена стойност, но не включват разходите за доставка.

Намаления, промоции и подаръци се предоставят от Доставчика на Потребителите при спазване на изискванията на Закона за защита на потребителите и съгласно обявените от Доставчика чрез електронния магазин условия за съответните стоки.

Разходите за доставка за всяка поръчка са фикцирани:

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА при поръчки над 150 лв.

Цена за доставка до офис на Еконт за цялата страна: 5.50 лв.

Цена за доставка до адрес за цялата страна: 8.50 лв.

Всеки клиент попълва сам данни за доставка в онлайн магазина, като ако избере „доставка до офис на Еконт“, трябва да въведе точно име на офиса на Еконт по време на завършването на поръчката. Доставката за България се осъществява чрез фирма Еконт България ООД. Ако не можем да доставим Ваша поръчка в една пратка и трябва да направим повече от една доставка, няма да има допълнителни такси за следващите доставки.

При отказ от пратка, клиентът дължи сумите за доставка до и обратно, описани по-долу в секция Връщане на стоки.

VI. Доставка

Стремим се да изпраща поръчките за най-краткото възможно време и в реда, по който са били направени. Нашата цел е да доставим поръчката в рамките на 6 до 10 работни дни след потвърждаването й. Ако доставката може да отнеме по-дълго поради неочаквани събити, то ние ще се свтржем с вас по имейл или телефон, в случай че времето за доставка надвиши 30 дни, можете да отмените поръчката си. При поръчка, направена петък след 14 ч., събота и неделя, както и през официалните почивни дни, срокът за обработка тече от първия работен ден.

След като поръчате, ще получите потвърждение по имейл с информация за това, кога се очаква да бъде извършена поръчката.

Ако поръчката Ви не пристигне до планираната дата, моля, свържете се с отдела за Обслужване на Клиенти на Vintage Summer на телефон 0887501640 или чрез имейл info@vintagesummerfashion.com. 

VIIОтказване на поръчка

(1) Можете да отмените или да върнете поръчката от датата, на която поръчате, до 14 дни след получаване на поръчаните стоки без да са били носени, прани или с нарушен търговски вид. Ако сте заплатили стоките, ще Ви възстановим сумата, като стандартните разходи за доставка няма да бъдат възстановени, както и разходите за връщане на стоката до Винтидж Съмър ЕООД, ако такива са били направени. Ако решите да задържите определени стоки и да отмените само частично Вашата поръчка, разходите за доставка също няма да Ви бъдат възстановени.

Ако желаете да откажете или да върнете Вашата поръчка, моля, уведомете ни в писмен вид като изпратите имейл на: info@vintagesummerfashion.com ; като изпратите обратно стоката(ите), както е посочено в раздел раздел 8 (Връщане на стоки) по-долу в рамките на периода от 14 дни. Ще възстановим средствата, като се опитаме да използваме същия начин на плащане, който е използван за извършване на плащането, възможно най-скоро или най-късно 14 дни от датата на получаване на уведомлението за отмяна на поръчката, само ако сме получили стоките или доказателство, че те са изпратени обратно.

Ако стоката, която получите, е дефектна, моля, уведомете Vintage Summer своевременно и върнете стоката, както е посочено в раздел 8 (Връщане на стоки) по-долу. Ще възстановим пълната сума, която сте заплатили, за всички продукти, за които бъде установено, че са дефектни. Клаузите, посочени в този документ, не ограничават никое приложимо законно право.

Стоки, които не могат да бъдат върнати или заменени:

       cтoĸи, изpaбoтeни пo пopъчĸa нa пoтpeбитeля или cъoбpaзнo нeгoвитe индивидyaлни изиcĸвaния; Дрехи, изработени със специфична дължина, одобрена от клиента.

 

VIII. Връщане на стока

Вие имате право да върнете поръчката си в рамките на 14 дни. Периодът за връщане започва да тече от деня, в който е извършена доставката на последната стока(и) от Вашата поръчка.

Как мога да върна стока?

Ако желаете да върнете нещо, моля, използвайте следните стъпки:

1) Попълнете Бланката за връщане на стока и попълнете каква е причината да върнете стоката.

Бланка за връщане на стока

2) Поставете стоката, която желаете да върнете, включително Бланката за връщане на стока в пакета, с който е пристигнала Вашата поръчка. Моля, не забравяйте, че Бланката за връщане на стока трябва винаги да бъде приложена към стоката, която се връща.

3) Изпратете пратката обратно чрез куриерска фирма Еконт България. Можете да го направите директно от техен офис или да се свържете с тях на телефон 07001 7300 (Цена: На стойността на един градски разговор или според тарифния план на Вашия оператор), за да насрочите връщането на стоката.

Връщането е за ВАША сметка.

Данни за връщане:

Фирма: Винтидж Съмър ЕООД

Телефон: 0887501640

Адрес: Офис на Еконт София Младост 2

Представител: Станислав Димитров

 

ВАЖНО: При дефектна стока или объркана пратка Винтидж Съмър ЕООД ще покрие куиерските услуги за връщане, описано по-горе.

4) При поръчки, направени и платени с наложен платеж, моля регистрирайте данните на сметката, по която бихте искали да бъде възстановена сумата, в бланката, която връщате заедно със стоката.

5) Не забравяйте да запишете номера на Вашата поръчка, в случай на необходимост да се свържете с отдела за „Oбслужване на клиенти“.

6) таксата за връщане на стока е 5.50 лв. Ако клиентът не е заплатил сумата за връщане, то тя ще му бъде приспадната от сумата за въстановяване по поръчката.

7) След като получим Вашата пратка в нашия склад, ще Ви изпратим уведомление за връщането по имейл, в което ще потвърдим получаването на пратката.
Ако върнете някоя от поръчаните стоки или цялата поръчка, стойността й ще бъде възстановена чрез първоначалния метод на плащане, като се приспаднат разходите за обратна доставка ако не са заплатени вече. Сумата за върната стока, платена с банкова карта, обикновено ще бъде възстановена по картата, която сте използвали за покупката. За върната стока, платена с наложен платеж, моля, предоставете Вашите банкови данни, по които бихте искали да възстановим сумата в бланката, пътуваща със стоката.

8) За да Ви възстановим сумата, моля имайте предвид следното:

      Възстановената сума е в български лев

      Възстановяваме сума единствено към българска банкова сметка

      Предоставената банкова сметка трябва да съвпада с името на лицето създало профил във vintagesummerfashion.com 

9) Ако не сте запазили Бланката за връщане на стока, можете да я отпечатате тук или да се свържете с отдела „Обслужване на клиенти“ за помощ на имейл: info@vintagesummerfashion.com.

10 ) Vintage Summer гарантира пълно възстановяване на заплатената сума, както е описано в раздел 4 (Оттегляне на поръчката), при положение че всички стоки бъдат върнати в същото състояние, в което са били, когато сте ги получили. Това означава, че стоките не трябва да са повредени, замърсени, изпрани, променяни или носени (освен да бъдат премерени) и че всички етикети или обозначения трябва да бъдат на мястото си.

IX. Замяна на стоки

Потребителят има правото да предяви за замяна закупена стока в 30-дневен срок, считано от получаването й, чрез формуляра за връщане/замяна, в случай че получената стока не съответства на заявената за закупуване стока или има фабричен дефект.
Потребителят предявава закупената стока за замяна не по-късно от 30 дни от получаването й, като задължително представя касова бележка за закупената стока или документ за доставката от Еконт.
Доставчикът има право да откаже да приеме предявената замяна, ако установи замърсяване или повреждане на стоката, както и ако тя не е върната в оригиналната й опаковка.
Доставчикът заменя закупената стока с друга стока от същия вид и качество, или при липса на такава – със стока по избор на клиента за същата стойност. В случай че стоката е била в промоция на намалена цена, клиентът има право на замяна с друга стока на същата цена, която клиентът реално е заплатил на Доставчика.

X. Начини на заплащане

Кредитна карта или дебитна карта
Може да платите с валидна кредитна или дебитна карта, като въведете данните за Вашето плащане в момента, в който правите поръчката. Съответната сума ще бъде изтеглена незабавно по Вашата карта. Обслужващата банка на онлайн магазинът е Уникредит булбанк, като си запазваме правото да проверим валидността на кредитната или дебитната карта, нейния статус по отношение на стойността на поръчката и дали данните за адреса на купувача са правилни. Възможно е да откажем да изпълним поръчки в зависимост от резултатите от тези проверки.

Наложен платеж
Можете да изберете да платите чрез наложен платеж при получаване на стоките, без допълнителни такси, като изберете тази опция при завършването на вашата поръчка.

В случай, че стойността на поръчката на Потребителя е равностойна или надвишава 10 000 лв., плащането се извършва само чрез превод или внасяне по платежна сметка на Доставчика.

XI. Цветове и размери

Цветът, който виждате, зависи от Вашата компютърна система и ние не можем да гарантираме, че Вашият монитор, телефон, таблет или друго електронно устройство ще покаже вярно тези цветове.

Размерите на даден артикул можете да видите в таблицата с размери, прикачена към всеки продукт в магазина.

Можете лесно да определите кой диапазон от размери би бил най-подходящ за вас, като Vintage Summer не носи отговорност за грешно определен размер от страна на потребителя.

Имайте предвид, че самите размери са приблизителни величини спрямо световните стандарти, за да може да добиете представа за модела или кройката на дадена дреха и не са гаранция за действителните размери на артикула, който ще получите, както за това как би ви седял. Самите размери на даден артикул могат да варират в зависимост от производствения материал на дадената дреха/артикул.

Снимките на моделите са с илюстративна цел и не можем да гарантираме, че дадена стока би ви седяла по същия начин. За ваше улеснение сме описали размерите на всеки модел в секция „Детайли“

 

XII. Гаранция

Ако установите явни дефекти, свързани с материята или самата изработка на стоките, които сте получили, включително повреди, възникнали при транспортирането, моля, уведомете ни веднага чрез имейл на : office@vintagesummerfashion.com, като ни изпратите стоките обратно, използвайки предоставения предварително отпечатан формуляр за връщане на стоки, който е част от вашата пратка. В раздел VIII можете да видите повече информация как да върнете дадена стока към нас.

XIII.Oтговорност

Ползвателят на онлайн магазина www.vintagesummerfashion.com се задължава да обезщети и да освободи от отговорност Доставчика при съдебни искове и други претенции на трети лица (независимо дали са основателни или не), за всички щети и разходи (в това число адвокатски хонорари и съдебни разноски), произтичащи от или във връзка с (1) неизпълнение на някое от задълженията по този договор, (2) нарушение на авторски, продуцентски, права на излъчване или други права върху интелектуалната или индустриална собственост, (3) неправомерно прехвърляне на други лица на правата, предоставени на Ползвателя, за срока и при условията на договора и (4) невярно деклариране наличието или отсъствието на качеството потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите.
Винтидж Съмър ЕООД не носи отговорност в случай на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в Интернет, технически или други обективни причини, включително и разпореждания на компетентните държавни органи.
Доставчикът не носи отговорност за вреди, причинени от Ползвателя на трети лица.
Доставчикът не носи отговорност за имуществени или неимуществени вреди, изразяващи се в пропуснати ползи или претърпени вреди, причинени на Ползвателя в процеса на използване или неизползване на електронния магазин vintagesummerfashion.com и сключване на договори за покупко-продажба с Доставчика.
Доставчикът не носи отговорност за времето, през което електронният магазин не е бил достъпен поради непреодолима сила.
Доставчикът не носи отговорност за вреди от коментари, мнения и публикации под продуктите в електронния магазин vintagesummerfashion.com.

Доставчикът не носи отговорност в случай на преодоляване на мерките за сигурност на техническото оборудване и от това последва загуба на информация, разпространение на информация, достъп до информация, ограничаване на достъп до информация и други сходни последствия.
Доставчикът не носи отговорност в случай на сключване на договор за покупко-продажба, предоставяне на достъп до информация, загуба или промяна на данни настъпили вследствие на фалшива легитимация на трето лице, което се представя за Ползвателя, ако от обстоятелствата може да се съди, че това лице е Ползвателя.

XIV. Защита на Личните Данни

Винтидж Съмър ЕООД предприема мерки за защита на личните данни на своите потребители съгласно Закона за защита на личните данни.
От съображения за сигурност на личните данни на Ползвателите, Доставчикът ще изпрати данните само на e-mail адрес, който е бил посочен от Ползвателите в момента на регистрацията.
Доставчикът има право да съхранява данни в крайното съобщително устройство на Ползвателя, освен ако последният изрично изрази несъгласието си за това.
Ползвателят се съгласява, че Доставчикът има право да изпраща по всяко време електронни съобщения към Ползвателя, докато е налице регистрация на Ползвателя в електронния магазин на Доставчика.
Ползвателят се съгласява, че Доставчикът има право да събира, съхранява и обработва данни за поведението на Ползвателя при използването на електронния магазин.
Във всеки момент, Доставчикът има право да изисква от Ползвателя да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията обстоятелства и лични данни.

Може да се запознаете с нашата Политика за поверителност за повече информация за Защитат на личните данни.

„Ползвателят се съгласява, че Доставчикът има право да изпраща пинформативни и рекламни съобщения към Ползвателя (чрез кратко телефонно съобщение), докато е налице регистрация на Ползвателя в електронния магазин на Доставчика.”

XV. Други условия

Интелекруална собственост и Оронване на Имиджа на компанията

Vintage Summer иска да предостави максимално добро изживяване онлайн, ето затова Вие разбирате и се съгласявате да не  злоупотребявате с интелектуалното право и легитимното и правилно използване на онлайн магазина vintagesummerfashion.com. Съгласявате се да не (1) изпращате, предавате, разпространявате повторно, качвате или рекламирате каквито и да било съобщения или съдържание, които могат да навредят или повлияят отрицателно на нашия бизнес, продукти или услуги; (2) действате по начин или използвате каквото и да е устройство, което ограничава, нарушава, пречи или забавя използването на vintagesummerfashion.com.com от друг потребител или което влияе на сигурността на сайта или (3) правите опит да използвате каквото и да е съоръжение, софтуер, инструмент, средство, скрипт или друго устройство или механизъм (включително без ограничение на паяци, ботове, роботи, аватари или средства за разузнаване), за да търсите или навигирате в сайта, или да копирате съдържанието от сайта. Сайтът е собственост на Винтидж Съмър ЕООД и подлежи на авторско право. Всички снимки, текстове и съдържание са авторски и не могат да бъдат споделяни или копирани без разрешение. Запазваме правото си незабавно да забраним достъпа до сайта и да затвотрим акаунта на всеки потребител, който нарушава тази разпоредба или всяка друга разпоредба, свързана с Общите условия.

Законови параметри

Ползвателят и Доставчикът в електронния магазин vintagesummerfashion.com се задължават да защитават взаимно своите права и законни интереси, както и да пазят търговските си тайни, станали тяхно достояние в процеса на изпълнение договора и тези общи условия.
Ползвателят и Доставчикът се задължават по време и след изтичане на периода на договора да не правят публично достояние писмена или устна кореспонденция проведена между тях. За публично достояние може да се смята публикуването на кореспонденция в печатни и електронни медии, интернет форуми, лични или публични уеб сайтове и др.
За неуредените в този договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България.
Ползвателят има право да отнася всички спорове с Доставчика относно изпълнението на този договор към платформата за алтернативно разрешаване на спорове (ОРС) по извънсъдебен ред, достъпна на адрес https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show. В случай на непостигане на съгласие за разрешаване на спора по извънсъдебен ред, страните могат да отнесат спора за разрешаване от компетентните български съдилища и Комисията за защита на потребителите.

Нямате артикули в количката. Преглед на продукти

×
е добавен във вашата количка.
Количка Приключване на поръчката

Wishlist

×
×
добавено в желани. премахното от желани.