Знаете, ли, че да подредите съзнанието и дните си всъщност наистина прави хората по-щастливи.pencils

В нашия екип сме двете крайности.

Аз, Ани съм пълният хаос. Разхвърляна, правя всичко в последния момент, разчитам на креативната си енергия и “правилния кармичен момент” (понякога малко прекалявам, хихи), но тук се появява Тина, която ми помага да не отлагам и да бъда по-организирана, разбира се и Стани, с който доста си приличат в доста неща. 

Тина е най-подреденият човек на света и е по-зле от Моника от приятели що се касае до чистенето. Често когато подреждам вкъщи се питам на ум “Тина би ли оставила това нещо”. Тя прави цял семинар на тази тема, и тук ще ви споделим идеята ни, че отдавна искаме да направим тематични срещи и обещаваме скоро да ви разкрием повече детайли, но до тогава, ви споделяме няколко съвета от нея, как да подредите ежедневието си по-добре.

5 лесни стъпки как да бъдете по-организирани:

1. Тайната на това да започнете да постигате задачите си е да ги разбиете на по-малки такива. Раздробете ги. Нищо не е толкова сложно, колкото изглежда.

2. Запишете ги в тетрадката си, за да не ви притискат да ги мислите постоянно.

3. Започнете с най-големите, неприятни или отлагани такива и си кажете, “днес ще работя един час по това”, изключете телефона, колегите, майка ви и действайте. А после се наградете с нещо приятно, задача която обичате, чаша кафе или приятен разговор, но чак след като сте свършили отлаганата задача. 

4. Поставяйте си реални срокове и задачи. Напишете всичките, о, да , няма да ви стигне един лист, но после сложете реален срок, приоритет, три задачи на ден, дори една, ако е по-голяма ще бъде ок. Защото ако имате много задачи и само ги влачите в съзнанието си ще се депресирате, че ви остава още толкова много и сте до никъде и няма да ги започвате. А всъщност трябва да се награждавате за малките успехи. Тук важно е да помислите в дългосрочен план кои задачи са най-важни за вас за следващите 3 и 6 месеца. И да подредите целите си по тях.

5. Делегирайте. Това ми е най-трудно, признавам. Защото все ще си кажете “ох, аз ще го направя по-бързо, по-добре, по-лесно ми е”, но това ще ви изяде главата. Затова опитайте се, колкото можете.

И едно правило, което е жестоко. На края на деня или вечерта седнете и вижте какви са задачите и приоритетите ви за следващия ден. Ако си го наложите ще видите, че това ще ви помогне изключително много.

Още ще има в семинара на Тина, а до тогава помнете, че е важно да се движите, да ядете добре, да спите и да се усмихвате, така ще сте една крачка по-близо до постигането на задачите и мечтите си.

Изберете си як планер. Така ще сте по-мотивирани да пишете, да мечтаете, да постигате.

Дизайнерски планер 2020 дамски органайзер “Cloe”

Нашите планери тази година са с подобрен дизайн- НОВО -повече място за “to do list”, за да могат всички задачи да бъдат записани и приоритизирани. Нови вдъхновяващи страници за вас- “Self-care Cheklist” & “Get to know me”, нямаме търпение да ни споделите дали ви харесват, Monthly goals, за да слагате важните неща най-отпред.

А дизайнът на кориците им е много различен тази година. Вдъхновен е от всяка от нас.

Планерите ни са супер идея за подарък на жените в живота ви, за да им напомните “you go girl”! Затова са с бърза доставка до 2-3 дни.

Планер 2020

Вите ги тук: https://vintagesummerfashion.com/produkt-kategoriya/планери/

п.п. А за още вдъхновение по темата с “разчистването и подреждането” ви препоръчваме книгата на Мари Кондо “Магията на подреждането” ( и на английски “Magic of Tidying”, Marie Kondo),защото ако подредите къщата си, ще подредите и живота си. Ще ви хареса ако сте на тази вълна.

Ваши, момичетата на лятото

Планер 2020

Share this post